Kitajska postala prva država, ki je odobrila RCEP

15. novembra 2020 je bilo uradno podpisano regionalno celovito gospodarsko partnerstvo (RCEP).


Vodja Mednarodnega oddelka za trgovino je 22. marca navedel, da je Kitajska zdaj zaključila odobritev regionalnega celovitega sporazuma o gospodarskem partnerstvu, ki je sporazum RCEP, in je postala prva država, ki je ratificirala sporazum. Poleg tega je Tajska ratificirala tudi sporazum. Vse države članice RCEP so naveli, da bodo sporazum ratificirale pred koncem tega leta in spodbujale, da bo sporazum začel veljati 1. januarja prihodnje leto.


15 držav, ki so podpisale sporazum, ima približno 3,6 milijarde prebivalcev, kar predstavlja skoraj polovico od 7,8 milijarde svetovnega prebivalstva. Skupni gospodarski obseg 15 držav je približno 27 bilijonov ameriških dolarjev, kar predstavlja približno tretjino svetovnega BDP, obseg trgovine pa predstavlja tudi približno tretjino sveta. Zato je RCEP trenutno najbolj poseljena, največja in gospodarsko najbolj gospodarska cona proste trgovine z razvojnim potencialom.


Na splošno bo vzajemno izvajanje znižanja tarif, odprtega dostopa na trg, odprave ovir, ki vplivajo na trgovino, in poenostavitev postopkov carinjenja dodatno zmanjšalo trgovinske stroške v regiji RCEP, spodbujalo poenostavitev trgovine ter prispevalo k rasti trgovine in naložb med državami v regiji. Ima pozitivno vlogo pri spodbujanju. Kot celota bo vsaka članica znižala tarife za približno 90 % tarifnih postavk, kar bo spodbudila potencial za rast trgovine in naložb med državami v regiji.


Transformatorski oljni testerji huazheng Electric in transformator turns Ratio Tester, Transformer Winding Resistance Tester in tester odpornosti na izolacijo ter testnik za zaščito relejev so v državah jugovzhodne Azije zelo priljubljeni. Prehod RCEP bo strankam še dodatno pomagal prihraniti stroške nakupa in spodbujati več sodelovanja.


Vsa oprema Huazheng Electric ima potrdilo o poreklu. Še naprej bomo pozorni na najnovejša gibanja v obojestransko korist s strankami

transformer test equipment